Best of Cancale - Breton Cuisine Class and Meal

Best of Cancale - Breton Cuisine Class and Meal

Cook, eat, drink and be merry using local, seasonal specialties à la Cancalaise! Cuisiner, déguster, et s'amuser à la Cancalaise

Par Mary Margaret Chappell /My Cancale Kitchen

Date et heure

mar. 23 juil. 2024 11:00 - 14:00 CEST

Lieu

22 Rue Victor Hugo

22 Rue Victor Hugo 35260 Cancale France

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À propos de cet évènement

  • 3 heures

🇺🇸 This is a wonderful class for those wanting to get to the heart and soul of Brittany’s culinary traditions and reputation as the ‘market basket of France.’ You'll be learning from from an American chef-turned-food-editor who's lived in Brittany for over 20 year (me!), in an intimate home setting at the heart of the Cancale harbor. Then imagine sitting down at a long farmhouse table set with Quimper faïence to savor the 3 courses you've just prepared in a 19th century stone fisherman's house. As the French like to say these days, 'C'est topissime.'

🇫🇷 Ambiance festive garantie! Dans cet atelier, nous préparerons un repas inspiré de la cuisine bretonne d’hier et d’aujourd’hui - avec les meilleurs produits de la région. Le lieu? Une belle maison de pêcheurs au coeur du port de la Houle à Cancale. Et la suite? Une table de ferme et des assiettes en faïence de Quimper pour savourer les 3 plats que vous venez de préparer. Autrement dit, c'est topissime!

Organisé par

EN: A cooking workshop that feels like an intimate get-together. That was my goal when I embarked on this in-home class idea. So…here in ‘My Cancale Kitchen,’ we spend half the time cooking together, the other half tasting our creations and sharing our stories. It all happens in my home on “Le Port” in Cancale. We cook in my kitchen, sit down at my oak farm table, eat off my collection of Quimper faïence dinnerware…And if the occasion calls for it, I even pull out my great-grandmother’s silver! Menus vary according to theme, season, and what looks freshest at the local markets and farm stands that week.

FR: Moitié cours, moitié tables d’hôtes, et entièrement insolites et joyeuses. Mon souhait: créer une expérience intime autour de la préparation et la découverte des meilleurs produits locaux. Un moment quand le partage règne – et je ne parle pas simplement des recettes et des astuces en cuisine! Les ateliers ont lieu dans ma propre cuisine et nous dégustons nos préparations servies sur ma collection de faïence de Quimper autour de ma table de ferme. Et si l’occasion s’y prête, je sors aussi l’argenterie de mon arrière grand-mère! Les menus varient selon le thème de l’atelier, la saison, et ce qu’il y a de mieux sur les marchés.