SIMA CONFERENCE 2019 : AGRICULTURE BIOLOGIQUE

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Parc des expositions Paris Nord Villepinte

Hall 3 - Mezzanine

93420 Villepinte

France

View Map

Event description

Description

CONFERENCE SIMA 2019 : AGRICULTURE BIOLOGIQUE / ORGANIC FARMING


S'ENGAGER EN BIO, POURQUOI ET COMMENT ?

Organisée avec le concours de l'Agence Bio et de Biofil

Portés par une consommation croissante des produits biologiques, l’essor et le dynamisme de l’agriculture biologique ne cessent de s’amplifier. Le « bio » demeure le facteur de croissance majeur pour le secteur alimentaire. Avec 85 % des concitoyens jugeant qu’il est important de développer l’agriculture biologique, les raisons de leurs engouements sont multiples : 91 % estiment qu’elle contribue à préserver l’environnement, 89 % trouvent qu’elle est bonne pour la santé et 75 % considèrent que le bio est une source d’emploi. Cette conférence propose un partage d’expériences des acteurs engagés en bio. De l’amont à l’aval de la filière agricole, les intervenants français, européens et internationaux apporteront leurs éclairages et conseils concrets sur la conversion vers une agriculture biologique.

Animée par Christine Rivry - Rédactrice en chef - Biofil.

Une dizaine d’intervenants, tous experts en agri business apporteront leur point de vue et expériences.

LES SPEAKERS

Christian Carnavalet, Paysagiste-concepteur, agronome, agriculteur et président de l'agence 3C AGRO Conseil.

Florence Mea, Directrice adjointe de l'Agence Bio.

Gérard Michaut, Président de l'Agence Bio.

Marc Varchavsky, Responsable du Conseil Economique de CERFrance.

Maria Pelletier, Dirigeante d’entreprise spécialisée dans l’agroalimentaire bio.

Gilles Sauzet, Ingénieur d'études et de développement chez Terres Inovia.

Mardi 26 février, de 10 h 30 à 12 h 30, Hall 3 mezzanine,

Inscription gratuite mais obligatoire

-----

WHY AND HOW TO COMMIT TO ORGANIC?

In partnership with Agence Bio and Biofil

Driven by rising consumption of organic products, the growth and dynamism of organic farming is increasing all the time. “Organic” remains the major growth factor for the food sector. With 85% of French consumers believing it is important to develop organic farming, there are many reasons for their enthusiasm: 91% believe it helps to preserve the environment, 89% believe it is good for health and 75% believe that organic farming creates employment. The aim of this discussion is to share the experiences of participants in organic farming.French, European and international operators from the top to the bottom of the agricultural supply chain will provide their insights and specific advice on converting to organic farming.

Moderation by Christine Rivry - Editor-in-Chief - Biofil

About 10 speakers, all agribusiness experts will share their point of view and experiences.

THE SPEAKERS

Christian Carnavalet, Landscaper-designer, agronomist, farmer and president of the agency 3C AGRO Conseil.

Florence Mea, Deputy Director of Agence Bio.

Marc Varcharvsky,Head of the Economic Council of CERFrance.

Maria Pelletier, Executive Director specialized in the organic food industry of Moulin Marion.

Gilles Sauzet, Studies and development Engineer of Terres Inovia.

TuesdaGérard Michaut, President of Agence Bio.

y 26 February, from 10:30 to 12:30, Hall 3 mezzanine,

Free and compulsory registration

Date and Time

Location

Parc des expositions Paris Nord Villepinte

Hall 3 - Mezzanine

93420 Villepinte

France

View Map

Save This Event

Event Saved