Gratuit

WORKSHOP: OPTICOLD PROJECT

Informations sur l'événement

Partager cet événement

Date et heure

Adresse

Adresse

La Cité des Congrès de Nantes

5 Rue de Valmy

44000 Nantes

France

Afficher la carte

Description de l'événement
For an Eco-designed cold chain – optimizing energy consumption, safety, quality and shelf-life of refrigerated processed foods

À propos de cet événement

Agenda:

  1. General presentation of the Opticold project (Christophe Nguen-The, SQPOV, INRAE Avignon)
  2. Development of multi-criteria analysis approach considering food safety, food waste and energy consumption indicators for food plants: Application to production process of puff pastry (Steven Duret, FRISE, INRAE Jouy en Josas-Antony)
  3. Markers of cold adaptation of the pathogenic bacterium Bacillus cereus, towards tools for an improved growth prediction (Christophe Nguen-The, SQPOV, INRAE Avignon)
  4. Interactions between refrigeration temperatures, energy consumption in a food plant and microbiological quality of the food product: application to refrigerated stuffed pasta (Steven Duret, FRISE, INRAE Jouy en Josas-Antony).
Partager avec les amis

Date et heure

Adresse

La Cité des Congrès de Nantes

5 Rue de Valmy

44000 Nantes

France

Afficher la carte

Sauvegarder cet événement

Événement sauvegardé